Дослідники з Північно-Західного університету США намагалися знайти причину феномену в генах, що відповідають за смакове сприйняття, пише Northwestern.

Читайте також: Чи корисніший коричневий цукор за білий: відповідь Супрун

Надмірне вживання солодких напоїв призводить до низки проблем зі здоров’ям, а от вживання алкогольних напоїв може мати летальні наслідки.

Генетики вивчили дані стану здоров’я 336 тисяч людей.

Фахівці розділили напої на гіркі (чай, кава, пиво, лікер, вино, грейпфрутовий сік) і солодкі (газована вода, підсолоджені напої та соки) і проаналізували, скільки і як часто люди їх вживали.

Отримані дані зіставили з генетичним дослідженням.

В результаті з'ясувалося, що відмінності в генах людей ніяк не впливали на їх смакові вподобання. Учасники дослідження вибирали напої з урахуванням ефекту, який вони хотіли від них отримати.

Деякі люди віддають перевагу каві і іншим напоям, які містять кофеїн стимулятори, адже вони призводять до припливу сил і стану ейфорії.

Алкоголь же вживають через заспокійливий ефект, який спричиняє етанол. За допомогою подібних напоїв вони можуть впоратися зі стресами і проблемами в житті. Учасники експерименту готові їх вживати навіть в тому випадку, якщо смак їм не подобається.

Тобто, людям подобається пити каву або алкоголь через ефект від напоїв.

Більше новин, що стосуються лікування, медицини, харчування, здорового способу життя та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.