Однак, картопляним чіпсам може бути корисна альтернатива – фруктові та овочеві чіпси.

По-перше, такі чіпси будуть натуральними, без ароматизаторів та барвників. Також вони дієтичні – у таких чіпсах міститься всього 350 ккал на 100 грам.

Найпопулярніші овочі і фрукти, які використовують для приготування корисних чіпсів – морква, гарбуз, кабачок, буряк, яблука, груші та банани.

Як їх приготувати

Зробити такі чіпси можна в духовці. Для цього обраний фрукт чи овоч треба порізати тоненькими кружальцями або скибочками. Далі викласти їх на деко, який попередньо потрібно застелити папером для випікання, і готувати до появи скоринки.

Читайте також: Дуже дивні дієти зірок, які справді працюють

Щоб овочі або фрукти запеклася рівномірно, їх треба зрідка перевертати. Додати смаку цим чіпсам можна, посипавши овочеві щіпкою солі або приправи, а фруктові полити медом. Також овочеві і фруктові чіпси можна приготувати в тостері. Щоб чіпси не псувалися і не відволожувалися, зберігати їх потрібно в прохолодному місці і так, щоб на них не потрапляло повітря.