Таку заяву зробили фахівці з Університету Джона Хопкінса, передає Ukrhealth. А все тому, що у складі риб’ячого жиру міститься багато омега-3 та вітамінів A і D.

Читайте також: Про що свідчить низький рівень тестостерону у чоловіків: тривожні дані

Як відомо, омега-3 поліненасичені жирні кислоти відмінно відновлюють пошкоджені клітини головного мозку, які постраждали після стресових подій.

Окрім того, омега-3 допомагає зменшити рівень холестерину у крові, а це неабиякий "плюс" для серцево-судинної системи. А ще омега-3 поліненасичені жирні кислоти допоможуть покращити стан шкіри і відновити міцність волосся та нігтів.

Щоб отримати необхідну кількість омега-3 та 6 жирних кислот, варто споживати дві порції риби на тиждень, або ж риб'ячий жир в капсулах. Жирні кислоти містить скумбрія, сардини, лосось, оселедець, тунець та форель.

Медики наголошують, що кількість риб’ячого жиру не повинна перевищувати 3 грамів на день.

Риб’ячий жир корисний для роботи головного мозку

Риб’ячий жир корисний для роботи головного мозку

До слова, міжнародна група науковців під керівництвом іспанського університету Гранади заявили, що тривале вживання в їжу соняшникової олії або риб'ячого жиру може привести до запальних процесів у печінці.