Виявляється, що одна склянка пива не завдає більшої шкоди, ніж така ж кількість вина, повідомляє Українська Правда.
Читайте також: Знайшли неочікувану користь червоного вина
Дослідження грецького професора Демосфен Панагіотакоса показують, що вино і пиво приблизно однаково знижують ризик серцевих захворювань. Окрім того, деякі сорти пива можуть навіть випереджати червоне вино за користю.
Ще у 2016 американські вчені виявили, що частота серцевих захворювань і діабету 2 типу була нижчою серед тих, хто віддав перевагу крафтовому пиву, а не іншим видам алкоголю.
Пиво чи вино: що корисніше
Крафтове пиво містить більше рослинних компонентів, бактерій, вітамінів, мінералів та інших потенційно корисних для здоров'я речовин, адже найчастіше воно не фільтрується та не пастеризується.
Проте вчені також наголошують, що усі дослідження алкоголю часто суперечать одне одному.
Більше новин, що стосуються лікування, медицини, харчування, здорового способу життя та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.