Дехто радить замочувати, оскільки це може знизити ризик сальмонельоз.

Читайте також: Як готувати овочі: дієтолог назвала найкращий спосіб

За словами лікаря-гастроентеролога Олексія Парамонова, це може дещо знизити ризик сальмонельозу. Але не гарантувати захист від нього. Навіть при непошкодженій шкаралупі сальмонела може бути всередині.

Тому єдиний вихід – термічна обробка.

Експерти з США радять купувати яйця у перевіреного виробника, перевіряти цілісність шкаралупи, готувати їх при температурі 100 і вище градусів. А от щодо миття перед вживанням, то такої рекомендації немає.

Більше новин, що стосуються лікування, медицини, харчування, здорового способу життя та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.