Водночас, за словами професора-мікробіолога із Астонського університету Ентоні Хілтона, їжа, яка була на підлозі не може бути абсолютно чистою, пише The Independent.
"Їжа, яка кілька секунд полежала на підлозі, ніколи не може бути абсолютно позбавлена ризику. Звісно, їжу, на якій видно бруд, не треба їсти, але якщо очевидних забруднень на ній нема, наука вважає, що на їжу навряд чи потрапили шкідливі бактерії від кількасекундного перебування на підлозі всередині приміщення", – каже Хілтон.
При цьому він не заперечує, що мікроби не можуть перейти з підлоги на їжу.
Наші дослідження показують, що природа поверхні підлоги, тип їжі, яка впала на підлогу і тривалість часу, який вона провела на цій підлозі – все це може впливати на кількість (мікробів), що можуть на неї потрапити,
– пояснив професор.
А опитування, яке провели у Британії, показало, що 79% людей все-таки їдять те, що кілька секунд було на підлозі.
Читайте також: Ранній підйом захищає від депресії: сенсаційне дослідження