Про це пише журнал JAMA Internal Medicine.
Читайте також: В організмі людини знайшли небезпечні мікрочастинки
В дослідженні, яке тривало п’ять років, взяли участь понад 68 тисяч людей, з яких 78% – жінки.
Усіх учасників розподілили на 4 групи: від тих, хто їсть органічну їжу і до тих, хто не звертає уваги на штучні добавки. Впродовж експерименту науковці відстежували здоров’я учасників.
Чи насправді корисна органічна їжа
За цей період рак виявили у 1340 осіб.
Експеримент показав, що любителі натуральних продуктів мали шанс розвитку раку на 24% нижче, ніж споживачі добавок.
Висновок вчених: вживання органічної їжі зменшує ризик розвитку раку на 24%.
Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.