Прийнято вважати, що свіжовичавлений апельсиновий сік корисніший за каву і чай, оскільки містить велику кількість вітамінів і мікроелементів. Але дієтологи не рекомендують пиши апельсинові фреші на голодний шлунок, оскільки кислий сік подразнює слизову і при постійному вживанні на може призвести до гастриту.
Читайте також: Сніданки, від яких краще відмовитися
Також апельсиновий напій небезпечний і для зубів. Цукро і кислоти, які в ньому містяться, повільно, але ретельно руйнують зубну емаль. Пийте фреш через трубочку – так вона матиме менший вплив на зубну емаль. А після цього краще прополощіть рот теплою водою. А ось чистити зуби відразу після сніданку не варто – існує високий ризик пошкодити розмяклу соком емаль.
Якщо ви хочете, щоб ваш улюблений апельсиновий сік приніс менше шкоди шлунку, розбавляйте його чистою бутильованою водою на третину. Але категорично заборонено розмішувати фреші металевими ложками – метал руйнує вітамін С. Також свіжовичавлені соки не варто фільтрувати – в м'якоті міститься найбільша кількість корисних речовин.
Апельсинові соки не варто пити людям з ожирінням, тому що вони можуть викликати відкладення жиру на талії, стегнах і сідницях, а також утриматися від соків-фреш потрібно і людям з алергією.