Про це повідомляє "Жіночий Світ".
Читайте також: 5 найбільш небезпечних дієт
Окрім відмови від шкідливих звичок, щоб знизити ризик вам слід стежити за своєю вагою, регулярно займатися фізкультурою і дотримуватися здорового харчування з наголосом на рослинні продукти.
1. Цукор і штучні підсолоджувачі
Рафінований цукор не тільки підвищує рівень інсуліну, але і є живильним середовищем для ракових клітин. Це ще в 1931 році з'ясував німецький нобелівський лауреат з медицини Отто Варбург. Він вперше відкрив, що пухлини харчуються цукром. Для росту і поширення онкоклітинам потрібні підсолоджувачі з високим вмістом фруктози, так як вони швидко метаболізуються.
Цукром живляться ракові клітини
2. Штучно вирощена риба
Комерційне рибництво, засноване на розведенні великої кількості риби (наприклад, лосося) вирощується в дуже тісних умовах. В такій тісноті дуже високий ризик бактеріальних, вірусних і паразитарних епідемій, тому рибу обробляють антибіотиками, пестицидами та іншими канцерогенами. Крім того, фермерський лосось містить набагато менше омега-3.
Штучно вирощена риба може зашкодити вашому організму
3. Перероблене м'ясо
Бекон, сосиски, ковбаси підвищують ризик раку підшлункової залози на 67%. Перероблене м'ясо містить багато хімікатів і консервантів, в тому числі нітрати, які поліпшують смак, але відомі своєю канцерогенністю. Особливо шкідливо копчене м'ясо, тому що воно вбирає в себе смоли.
Читайте також: Вчені здивували заявою про користь ожиріння
4. Картопляні чіпси
Ця популярна їжа смажиться в гідрогенізованому рослинному маслі, а потім рясно солиться. За даними дослідження, лише 30 грам чіпсів на день призводять до збільшення 1 кг ваги в рік. Крім того, чіпси містять транс-жири, які підвищують рівень холестерину. А високотемпературне обсмажування призводить до утворення акриламіду – канцерогену, який міститься в сигаретах.
Картопляні чіпси містять канцерогени
5. Попкорн з мікрохвильовки
Попкорн з мікрохвильовки – зручна і відносно здорова їжа, але пакет, в якому він готується, містить перфтороктанову кислоту. Цей токсин істотно підвищує ризик раку грудей, нирок, товстої кишки, сечового міхура, простати, легенів, щитовидної залози і крові.
6. Мариновані і копчені продукти
Зазвичай такі продукти містять консерванти типу нітратів, які подовжують їх термін придатності. З часом ці добавки накопичуються в організмі людини. Зрештою вони призводять до руйнувань на клітинному рівні і можуть викликати рак.
Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.