Одним з таких продуктів є плавлений сир, передає Еlle. Адже справжнім плавленим сиром вважається гарячий тягучий раклет або фондю, а не те, що всі звикли купувати у супермаркетах.
Читайте також: Кому не можна пити гарячого шоколаду
Фабричний плавлений сир зазвичай виготовляють з сирних відходів, змішаних з молочними продуктами, колагеновими та харчовими барвниками. Такий сир має високий вміст натрію і величезний відсоток жирів. А це негативно може позначитись на роботі серцево-судинної системи.
Фосфатні харчові добавки можуть "вдарити" по нирках і кістках, адже вони порушують баланс кальцію.
Маргарин, який на сьогодні складається з трансжирів – найнебезпечніший з усіх наявних. Через трансжири клітини втрачають здатність отримувати необхідні поживні речовини і виділяти через мембрану токсини.
Маргарин може збільшити ризик виникнення цукрового діабету II типу і ожиріння, онкології, хвороби печінки і нервової системи.
Ще один продуктовий "ворог" – солодощі "без цукру". Такі продукти містять штучні замінники цукру, зокрема, синтетичні речовини, які шлунок не може перетравити. Такі ласощі можуть розвинути депресію, і гормональний дисбаланс та призвести до руйнування нервових клітин.
Хлібні вироби, які містять бромат калію, пов'язують з онкологічними захворюваннями.
І всіма улюблений попкорн "для мікрохвильової печі" теж дуже небезпечний. У складі попкорну міститься перфтороктанова сульфонова кислота – канцероген антипригарного покриття на внутрішніх стінках упаковок.
Ця кислота порушує роботу щитовидної залози та може спровокувати безпліддя. А інгредієнт діацетил (синтетичне масло і ароматизатор) руйнує стінки легенів.
Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.