Якщо традиційна кава вам набридла, пропонуємо урізноманітнити ваше "кавове" меню різними додатковими продуктами та сиропами. Безумовно, вам захочеться повторити рецепти приготування таких кавових напоїв ще не один раз.
Читайте також: 3 поради, як правильно пити каву
Пряний гарбузовий латте
Інгредієнти (на 1 порцію): Мелена кава, вода – 200 мл, гарбузове пюре – 300 мл, молоко – 60 мл, вершки – 120 мл, цукор, кориця, мускатний горіх або гвоздика – за смаком.
Як приготувати пряний гарбузовий лате
Для початку зробіть гарбузовий сироп. Для цього додайте до гарбузового пюре 200 мл води і спеції за смаком та поставте суміш на вогонь на 15 хвилин, періодично її помішуйте. В результаті у вас повинен вийти густий тягучий сироп.
Потім зваріть каву, процідіть її і перелийте у велику чашку. Додай до нього гарбузовий сироп і молоко. Вершки збийте в густу піну і викладіть в чашку.
Тонізуючий м’ятний латте
Інгредієнти (на 1 порцію): м'ятний сироп – 5 мл, кава – 15 грам, вода – 100 мл, молоко – 120 мл, лайм – 40 грам, цукор – 5 грам, м’ята – 3 штуки, лід – за смаком.
Як приготувати тонізуючий м’ятний латте
Зваріть для початку каву і дайте їй охолодитися. У шейкер для коктейлів помістіть цукор, сік лайму і м'ятний сироп. Для більш насиченого аромату додайте ще кілька листочків м'яти. Енергійно потрусіть шейкер, але не робіть це надто довго, оскільки м’ята не повинна подрібнитись, а лише віддавати свій аромат.
Додайте в шейкер прохолодну каву. Якщо кава недостатньо охолодилась – додайте декілька кубиків льоду. Додайте охолоджене молоко. Знову струсіть шейкер і після цього через дрібне сито або відріз марлі профільтруйте напій в окрему посудину. Розливайте по посудинах і прикрашайте каву свіжим листям м'яти.
Читайте також: Кава сприяє схудненню, – дослідження
Кава з халвою
Інгредієнти (на 1 порцію): кава – 0,2 л, халва – 15 грам, морозиво – 40 грам, лід – за смаком.
Як приготувати каву з халвою
Зваріть улюблену каву і дайте їй охолонути. Влийте кавовий напій в чашу блендера, додавши до нього покришену халву. До суміші також вкиньте ванільне морозиво і кілька кубиків льоду за вашим бажанням. Змішуйте все протягом півтори хвилини, – суміш повинна вийти однорідною та пінистою.
Процідіть напій як в попередньому рецепті і дайте каві настоятись близько 20 хвилин. Розлийте по чашках і подавайте до столу. Для приготування такого напою можна використовувати не лише кунжутну халву, а й арахісову, – вона надає яскравішого горіхового запаху напою. Якщо морозиво замінити молоком, напій вийде більш легким і менш густим.