Про це пише ресурс "Моє здоров’я".
Читайте також: Які солодощі не нашкодять фігурі
Як підкреслюється, якщо жувати гумку регулярно, це може призвести до переїдання, оскільки після неї ми надаватимемо перевагу продуктам з низьким рівнем поживності.
Крім того, під час виробництва жувальної гумки використовується підсолоджувач аспартам, а він, зі свого боку, містить фенілаланін – небезпечна речовина для тих людей, що страждають від фенілкетонурії (спадкове захворювання, що впливає на роботу мозку – Здоров’я 24).
Також, за даними видання, жувальні гумки з замінниками цурку містять сорбітол, що є проносним засобом, який за постійного споживання викликає діарею та біль у шлунку. Так, німецький гастроентеролог Юрген Баудіц, рекомендує не споживати понад 5 грамів цієї речовини у тиждень.
Жування гумки може призвести і до проблем зі щелепою, яка перестане нормально закриватися. Таке трапляється, коли зношується скронево-нижньощелепний суглоб, який дозволяє відкривати та закривати рота, мовиться у матеріалі.
Ще щодо недоліків жувальної гумки, то, перш за все, відзначимо карієс, який є наслідком залишків цукру на зубах, а це сприяє розмноженню бактерій і решті проблем ротової порожнини.
Водночас журналісти додають, що жувальна гумка містить також ланолін, отриманий з овечої шерсті, – це воскова речовина, яка робить жувальну гумку м’якою. Хоча й гумка здебільшого не вважається шкідливою для здоров’я, але негативні фактори не можна відкидати.
Зауважимо, дієтологи радять не споживати жувальні гумки постійно.
Нагадаємо, окрім недоліків, жування гумки може мати й корисний ефект. До прикладу, під час піших прогулянок вона може допомогти у схудненні.
Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.