До такого висновку прийшли американські науковці з Бінгемтонского університету, пише MedicalXpress.

Читайте також: Дієтолог назвав продукти для здорового сну

Під час дослідження люди з різних країн заповнювали онлайн-анкети, де описували свої харчові звички, продукти, які вони їли, та психологічний стан.

Після аналізу результатів вчені встановили, що на настрій людей у ​​віці від 18 до 29 років суттєво впливає споживання м'яса – регулярне його поїдання призводить до накопичення в мозку хімічних речовин (в першу чергу серотоніну і дофаміну), які викликають почуття задоволення та покращують настрій.

Водночас молодь, яка їла м'ясо менше трьох разів на тиждень і при цьому не займалися спортом, більш схильна до психічних розладів.

М'ясо робить молодих людей щасливими

Люди, яким за 30 років, рекомендували для кращого настрою споживати більше їжі, яка містить антиоксиданти, а також утриматися від продуктів, неналежним чином стимулюють нервову систему, зокрема, кави.