Температуру тіла перевіряють різними способами, один з найпоширеніших – під пахвою. Температура під пахвами вважається нормальною (якщо міряти ртутним термометром) в проміжку 36,5 – 37,2 °C. Показники дуже індивідуальні, але ближче до вечора та після прийому їжі тіло більше нагрівається.
Читайте також: На порозі нової епідемії грипу: про симптоми і ліки проти нього
Найчастіше температуру під пахвою міряють ртутним або електронним термометром.
Як виміряти температуру під пахвою:
1. Якщо ви поїли чи виконували фізичні навантаження, зачекайте з вимірюванням півгодини.
2. Перед початком вимірювання скляний градусник струсіть, щоб ртутний стовпчик опустився нижче 35 ° C. Якщо у вас електронний термометр, просто включите його.
Читайте також: Як не захворіти на грип: проста профілактика
3. Пахва повинна бути сухою. Якщо ви спотіли, то витріть шкіру насухо.
4. Тримайте градусник щільно притисненим до тіла, однак не перестарайтеся, щоб не розбити його. Якщо ви міряєте температуру дитині, то краще притиснути градусник самостійно, наприклад, візьміть малюка на руки.
Медики нагадують, якщо у вас підвищена температура – не займайтеся самолікуванням, а зверніться до фахівця.