Відтак, у багатьох порушується режим і раціону харчування, а це може призвести до зайвої ваги, пише telegraf.com.ua.
Щоб цього уникнути, важливо зрозуміти, що існує пряма залежність – наскільки повноцінним є Ваше харчування, настільки високою буде ваша працездатність.
Тому пропонуємо Вам кілька практичних рекомендацій щодо правильного харчування на робочому місці.
Про складні вуглеводи
Відсутність у раціоні офісного працівника круп і зернових (до прикладу, хліба з борошна грубого помелу або каші) може створити дефіцит вітамінів групи В, які підживлюють нервову систему.
Відтак, не варто відмовлятися від порції цільнозернових макаронів і замість цього брати салат без заправки – від нього ви лише ще більше захочете їсти, а ваша працездатність знизиться у декілька разів. Те ж саме стосується і стресостійкості.
Про рибу та курку
Відсутність морської риби та постійне захоплення популярними останнім часом курячими грудками призведе до дефіциту йоду та поліненасичених жирних кислот, які допомагають мозку ефективно і продуктивно працювати.
Тому слід обов’язково залучити до власного раціону сьомгу, форель, оселедець, скумбрію. Можна також вибрати запечену, тушковану, приготовану на парі або на грилі рибу. Щоправда, треба уникати тієї, яку готували у величезній кількості олії (особливо у фритюрі).
Якщо ви приносите обіди з дому, можете засолити шматочок форелі або сьомги, а потім покласти її на сендвіч замість ростбіфу або курятини. І, будь ласка, не їжте ковбасу, навіть якщо вам її дуже хочеться. Відзначимо, що її потрібно виключити з раціону якомога швидше.
Про каву
Класичний напій офісного працівника – це кава. Але щодо його підбадьорливого ефекту сильно перебільшують: кава всього лише "підстьобує" мозкові рецептори та до другої половини дня виснажує їх ресурс.
Найчастіше, якщо раціон є збалансованим і збагаченим різноманітними вітамінами, мінералами і фітонутрієнтами, кава може не знадобитися – Ви й так будете почуватися бадьорим і наповненим енергією.
Про перекуси
Для перекусів відмінно підійдуть молочні продукти, особливо якщо поєднувати їх з ягодами.
Також рекомендуємо Вам простий і корисний смузі, який поповнить запас антиоксидантів, що так необхідні у великому місті .Отже, розігрійте заморожену суміш літніх ягід або фруктів (смородина, вишня, слива) в мікрохвильовці, додайте трохи цукру або стевію (якщо боїтеся зайвої ваги), посипте кунжутним насінням. За бажанням до напою можна додати йогурт або кефір.
Читайте також: Вчені знайшли секрет ідеального охолоджувального напою