Причиною цього можуть бути фталати, пише The Daily Mail.
Читайте також: У яких жінок частіше розвивалася хвороба Альцгеймера: відповідь вчених
Вони є у пластикових харчових контейнерах та духах.
Експеримент проводили на тваринах. Вагітним і годуючим самкам мишей дати печиво з фталатами. Після того, як потомство виростало, вчені проаналізували їхній мозок. Науковці підрахували нейрони і синапси (місця зв'язку нейронів) в префронтальній корі головного мозку. Ця зона пов’язана з плануванням, контролем імпульсів.
У тварин, які під час вагітності мали контакт з фталатами, було менше число нейронів і синапсів. Проте науковці запевняють, що повністю уникнути контакту з кислотою практично неможливо.
До слова, лікар-невролог Олексій Сіделковскій назвав умови, які зможуть знизити ризик виникненняхвороби Альцгеймера або уповільнити її.
Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.