До такого висновку дійшли іспанські учені із Університету Валенсії, саме дослідження опубліковане в журналі Scientific Report.
Під час експерименту було перевірено десять кавоварок. У залишках кави, яку вони готували, вчені знайшли бактерії, які відносяться до 35, а то й 67 видів. За словами дослідників, схожі мікроорганізми є у всіх або майже у всіх кавових апаратах.
Таким чином, ні висока температура кави, ані її антибактеріальні властивості не захищають апарат від шкідливих бактерій.
Водночас, науковці вважають, що їх кількість можна значно зменшити, якщо мити кавоварку раз на тиждень теплою водою з милом. А для більшого ефекту треба додавати оцет.
Але губкою протирати апарат не варто. Експерти уточняють, що частина бактерій потрапляє туди саме через губку. А ще частина — з одягу.
Читайте також: Вчені виявили нову важливу властивість кави