Госпіталізовані студенти перебувають у стані середньої важкості. Вони надійшли до лікарні з симптомами гострої кишкової інфекції.
Цікаве Глисти позитивно впливають на перебіг коронавірусу: дослідження
Результати бактеріологічного обстеження встановили наявність сальмонели.
В їдальнях та інших закладах громадського харчування пацієнти не харчувалися. Епідеміологи вже провели епідеміологічне розслідування.
Причини спалаху сальмонельозу у гуртожитку Луцька
- Спалах має побутовий характер.
- Хворі споживали м'ясні страви домашнього приготування.
- Студенти розповіли, що їжа зберігалася в холодильнику.
У повідомленні лабораторного центру також йдеться, що рівень сальмонельозу в області зростає і це "стало серйозною загрозою епідблагополуччя населення".
Згідно з даними факторного аналізу, 22% пацієнтів пов’язують виникнення хвороби з вживанням м’ясних продуктів, 38% – з вживанням яєць, 21% – з вживанням кулінарних виробів.