Останнє дослідження Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) стверджує, що оброблене м'ясо може підвищити ризик виникнення раку. Але однозначної думки про повну відмову від м'яса немає. Все залежить від кількості і якості цього продукту, пише BBC.
Читайте також: Вчені виявили нову небезпеку м'яса
М'ясо є відмінним джерелом білка і надає багато важливих вітамінів і мінералів, які наш організм потребує для росту і роботи. Червоне м'ясо, таке як баранина, яловичина, свинина та оленина, є багатим джерелом заліза і важливе для запобігання анемії.
Не варто їсти понад 70 грамів м'яса на день
Недавні дослідження показали, що люди, які їли близько 76 грамів червоного і обробленого м'яса в день, мали підвищений ризик розвитку раку кишечника порівняно з тими, хто їв близько 21 граму на день.
Якщо перевести у страви:
Дві тонкі скибочки ростбіфу = 60 г
Одна свиняча сосиска = 50 г
Одна порція соусу Болоньєзе = 60г
Одна відбивна = 70г
Один шматочок шинки = 25г
Національна служба охорони здоров'я Великобританії рекомендує тим, хто регулярно їсть більше 90 грамів червоного або обробленого м'яса щодня, зменшити цю кількість через підвищиний ризик раку товстої кишки. А від обробленого м'яса краще відмовитися назавжди.
Більше новин, що стосуються лікування, медицини, харчування, здорового способу життя та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.