Американські вчені провели експеримент та встановили оптимальну кількість вживання цього продукту, пише Science Daily.
Читайте також: Чому небезпечно повторно використовувати олію для смаження
Участь в дослідженні взяли 30 тисяч людей. Вчені проаналізували ці дані, які збирали протягом 17 років.
Вони зазначили, що жовток великого яйця містить 186 міліграмів холестерину, а от споживання понад 300 міліграмів збільшує ризик виникнення серцево-судинних захворювань на 17%. При цьому підвищується ризик передчасної смерті – на 18%.
Відповідно, вживання 3–4 яєць збільшує ризику появи серцево-судинних захворювань на 6%, передчасної смерті від будь-яких причин – на 8%.
Якщо щодня з’їдати по два яйця, то ризик розвитку серцево-судинних захворювань і передчасної смерті зростає відразу на 27% і 34%.
Варто зауважити, що вчені не враховували такі фактори як вік, фізична активність, наявність високого артеріального тиску і наявність шкідливих звичок.
Та попри це, висновок залишається таким: чим більше людина з’їдає яєць, тим це є небезпечніше.
Оптимально вживати 2-3 яйця на тиждень.
Більше новин, що стосуються лікування, медицини, харчування, здорового способу життя та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.