Риб'ячий жир - більше не панацея
Джерело:
zdr.ruАмериканські вчені висловили сумнів щодо надзвичайної корисності риб'ячого жиру.
Вважається, що завдяки жирним кислотам омега-3 знижується ризик виникнення інсульту чи іншого захворювання, пов'язаного з серцем.
Проте науковці провели 20 досліджень, в яких взяли участь майже 70 000 чоловік і з'ясували, що риб'ячий жир не попереджає серцеві захворювання.
Раніше, ефективність омега-3 поставили під сумнів Cochrane database of systematic reviews. Вони заявили, що жирні кислоти не можуть загальмувати розвиток розумових захворювань.
А науковці журналу Molecular Psychiatry переконані, що омега-3 не допомагають від депресії.
Проте частина медиків вважає, що аптечні капсули не діють через те, що останнім часом люди почали вживати більше риби, багатої на омега-3.
До слова, згідно з даними досліджень університету Міннесоти, щоденне вживання невеликої кількості йогурту зменшує вірогідність підвищенння тиску на 30%.