Риб'ячий жир - більше не панацея

30 вересня 2012, 23:30
Читать новость на русском

Джерело:

zdr.ru

Американські вчені висловили сумнів щодо надзвичайної корисності риб'ячого жиру.

Вважається, що завдяки жирним кислотам омега-3 знижується ризик виникнення інсульту чи іншого захворювання, пов'язаного з серцем.
Проте науковці провели 20 досліджень, в яких взяли участь майже 70 000 чоловік і з'ясували, що риб'ячий жир не попереджає серцеві захворювання.

Раніше, ефективність омега-3 поставили під сумнів Cochrane database of systematic reviews. Вони заявили, що жирні кислоти не можуть загальмувати розвиток розумових захворювань.

А науковці журналу Molecular Psychiatry переконані, що омега-3 не допомагають від депресії.

Проте частина медиків вважає, що аптечні капсули не діють через те, що останнім часом люди почали вживати більше риби, багатої на омега-3.

До слова, згідно з даними досліджень університету Міннесоти, щоденне вживання невеликої кількості йогурту зменшує вірогідність підвищенння тиску на 30%.