Науковці пояснюють це дією кальцію, який є в йогуртах. Кальцій допомагає кровоносним судинам зберігати еластичність, а отже й нормально розширюватися.
"Гіпотензивна дія кальцію дозволяє тримати тиск в нормі", - пояснив член Британської асоціації дієтологів Рік Міллер.
Припущення перевірили спостереженням за 2 тисячами добровольців. Ті, хто щодня їв 120 г йогурту, на 31% знижували ризик розвитку гіпертонії протягом 15 років.
Фахівці додали, що кальцій у вигляді харчових добавок навпаки ущільнює стінки артерій і дає протилежний ефект.
До слова, медики на Європейському конгресі кардіологів, що пройшов у Мюнхені, заявили, що шоколад і червоне вино не корисні для нашого серця.