Зв'язок між приготуванням м'яса і раком вчені пояснюють тим, що при приготуванні м'яса за допомогою високих температур виробляються певні хімічні речовини. Ці речовини ушкоджують ДНК.
У ході нового дослідження виявилося, що кілька гамбургерів на тиждень збільшують небезпеку захворіти на рак простати на 40%.
Дослідивши 2000 чоловіків, науковці дійшли до висновку, що ризик захворіти на рак передміхурової залози значно збільшується, у тих чоловіків, хто часто їсть м'ясо, приготоване на сковороді.
"Ми виявили, що у тих чоловіків, які їли в тиждень більш, ніж 1,5 порції смаженого червоного м'яса збільшувався ризик розвитку раку простати на 30%", - повідомила професор Університету Південної Каліфорнії Стерн.
До слова, вчені університету Корнелла у штаті Нью-Йорк стверджують, що вегетаріанство економічно вигідне.