Органічими називають продукти, які вирощують без хімікатів, гормонів, антибіотиків. Ціни на таку їжу переважно набагато вищі, але попри те, такі продукти стають все популярнішими. У США з 1997 по 2011 рік ринок органічної їжі виріс з 3,6 до 24,4 мільярдів доларів.

Науковці проаналізували 240 публікацій, присвячених продуктам харчування. Також автори провели системний аналіз результатів 240 досліджень, 223 з яких були присвячені порівнянню вирощених органічним або звичайним методом продуктів харчування. Ще 17 публікацій стосувалися показників здоров'я населення залежно від спожитих продуктів.

Єдина перевага органічної їжі - це вищий вміст фосфору, інші вітаміни і мінерали, практично в одинаковій кількості.

Науковці також не знайшли підтверджень тому, що звичайні продукти шкідливіші для здоров'я людини. Хоча органічні продукти менш забруднені пестицидами, абсолютно чистими їх не можна назвати.

Схоже дослідження у 2009 році проводили вчені з Лондонської школи гігієни і тропічної медицини, їхні висновки було схожими на результати досліджень американських науковців.

До слова, німецькі дієтологи спростували стереотип про те, що якщо їсти наніч, то легко набрати зайву вагу.