Про це розповіла лікар-дієтолог Людмила Бабич, передає ГолосUA.
За її словами, люди споживають набагато більше їжі, ніж потрібно організму. Окрім того, значну частину спожитої їжі людина навіть не запам'ятовує.
Читайте також: Як захистити очі під час роботи за комп'ютером: ефективні поради
Але гірше за це все може бути стан постійного відчуття голоду. Дієтолог зазначає, що це може бути сигналом прояву депресії або симптомами певних порушень в роботі організму.
Різке збільшення апетиту може свідчити про нестачу цинку в організмі. Тоді варто включити в раціон більше м'яса, печінки, морепродуктів та листових овочів.
Якщо ви не схильні до переїдання, але останнім часом постійно хочете щось з'їсти, швидше за все, це сигнал, що в організмі не вистачає кремнію. Включайте в свій раціон по жменьці горіхів і насіння щодня,
– зазначила Бабич.
А якщо у вас взагалі нема апетиту – це може бути пов'язане з психологічним станом та свідчити про нестачу деяких вітамінів і мікроелементів в організмі.
Зокрема, може бути харчовий аскетизм – нестача марганцю, вітаміну В1 і В2. Тоді варто щодня потроху їсти печінку і бобові, яловичину, свинину, м'ясо індика, нежирні сорти риби, мигдаль і волоські горіхи.