Яйця – чи не найпопулярніший продукт, який має дев’ять видів. Найчастіше у супермаркеті можна зустріти курячі та перепелині яйця.

Читайте також: Сім міфів про яйця, у які досі вірять

Терапевт-дієтолог Тетяна Лакуста розповіла про найпопулярніші помилкові твердження про ці два продукти.

Міф 1: У перепелиних яйцях менше холестерину

Вважається, що в перепелиних яйцях його менше, ніж в курячих. В цілому жиру в перепелиних більше, а так само в них більше холестерину, менше важливого омега-3.

Міф 2: Курячі яйця калорійніші

У зв'язку з тотальною модою на здоровий спосіб життя люди активно шукають більш корисні продукти та переходять на перепелині яйця. Вони це роблять з думкою про те, що це зменшить кількість калорій і наблизить їх до фігури мрії. У перепелиних незначно, але більше калорій.

У 100 г курячих яєць – 143 ккал, а в 100 г перепелиних – 158 ккал. Тому не варто тішити себе ілюзіями.

Міф 3: У перепелиних яйцях немає сальмонел

Самі перепілки не хворіють на сальмонельоз, тому що їх температура тіла становить 42 градуси, при цьому всі патогенні бактерії не витримують і гинуть.

Але на яйці можуть оселитися бактерії цього важкого інфекційного захворювання.

На шкаралупі перепелиного яйця можуть оселитися бактерії
На шкаралупі перепелиного яйця можуть оселитися бактерії

Міф 4: Перепелині яйця корисніші

У перепелиних на кілька відсотків більше заліза, вітаміну B12, амінокислоти триптофану, але менше вітаміну D. Тому курячі яйця не поступаються користю перепелиним.

Більше новин, що стосуються лікування, медицини, харчування, здорового способу життя та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.