Органічна їжа не корисніша за звичайну

5 вересня 2012, 10:21
Читать новость на русском

Джерело:

medportal.ru

Так звана, органічна їжа не корисніша і не безпечніша для людини, ніж звичайна. До такого висновку дійшли фахівці зі Стенфордського університету.

Органічими називають продукти, які вирощують без хімікатів, гормонів, антибіотиків. Ціни на таку їжу переважно набагато вищі, але попри те, такі продукти стають все популярнішими. У США з 1997 по 2011 рік ринок органічної їжі виріс з 3,6 до 24,4 мільярдів доларів.

Науковці проаналізували 240 публікацій, присвячених продуктам харчування. Також автори провели системний аналіз результатів 240 досліджень, 223 з яких були присвячені порівнянню вирощених органічним або звичайним методом продуктів харчування. Ще 17 публікацій стосувалися показників здоров'я населення залежно від спожитих продуктів.

Єдина перевага органічної їжі - це вищий вміст фосфору, інші вітаміни і мінерали, практично в одинаковій кількості.

Науковці також не знайшли підтверджень тому, що звичайні продукти шкідливіші для здоров'я людини. Хоча органічні продукти менш забруднені пестицидами, абсолютно чистими їх не можна назвати.

Схоже дослідження у 2009 році проводили вчені з Лондонської школи гігієни і тропічної медицини, їхні висновки було схожими на результати досліджень американських науковців.

До слова, німецькі дієтологи спростували стереотип про те, що якщо їсти наніч, то легко набрати зайву вагу.