Про це заявили науковці з Оксфорда, передає "Обозреватель".

"Переробка не завжди означає втрату корисних властивостей. Вона часто використовується для збереження корисних речовин або видалення шкідливих, наприклад, пастеризація. У деяких перероблених продуктів біологічна цінність досить висока, і вони можуть бути корисними", – запевняють вчені.

Читайте також: Вчені назвали топ-3 міфи про каву, яких варто позбутися

Дослідження також підтвердили – перероблене червоне м'ясо не містить канцерогенів.

Навіть звичайна консервована томатна паста зберігає свої властивості, зокрема, антиоксидант лікопіну. Йогурти з високим вмістом пробіотиків дозволять зміцнити імунітет.

Свою користь зберігають консерви з морською рибою. Вона містить довголанцюгові незамінні жирні кислоти омега-3, що знижують ймовірність серцево-судинних захворювань. А консервовані сардини є джерелом кальцію, фосфору і вітаміну D.