Головні осінні продукти:

Каші. Вони корисні для здоров'я, адже у кашах міститься клітковина, що очищає кишечник від шлаків і токсинів, а також перешкоджає підвищенню рівня холестерину в крові. Каші дають відчуття ситості на тривалий час.

Гарбуз. Овоч багатий вітамінами і корисними речовинами. Гарбуз зміцнює імунітет, в наслідок чого організм людини буде максимально захищений від вірусів та інфекцій.

Журавлина та калина — ці ягоди багаті на вітамін С, тому попередити і вилікувати застуду буде легко за допомогою журавлинного морсу, калинового чаю, пирога з журавлиною і вживання цих ягід в чистому вигляді. Однак журавлина і калина не підходять для людей, які мають підвищену кислотність шлунка.

Відвар шипшини. Багато людей восени обирають замість чаю відвар шипшини, який насичений вітаміни: К, С, Е, В і Р, а також залізом і калієм. Завдяки такому набору корисних речовин шипшина здатна нормалізувати роботу серця, судин, кишечника, нирок.

Загалом восени треба вживати свіжі овочі та фрукти. Зміцнити імунітет допоможуть вітаміни з яблук, груш, капусти, томатів, огірків, кавунів і так далі.