Вчені попереджають, що заражена їжа може спричинити збільшення кількості заражень. Про це пише британське видання Telehraph.
Читайте також Вчені розповіли про користь грудного молока жінок, які перехворіли COVID-19
На думку дослідників, це може пояснити, чому спалаху хвороби відбуваються в країнах, в яких не було випадків захворювання протягом тривалого часу.
Як проходило дослідження?
Під час дослідження були нарізані окремі скибочки лосося, курки і свинини з супермаркетів Сингапуру. Згодом до них було додано зразок вірусу.
Зразки зберігали при температурі замерзання – від 4 ° C, що є стандартною температурою охолодження, до мінус 20 ° C, яка є стандартною температурою замерзання.
Через 21 день дослідники виявили, що вірус все ще присутній в зразках риби і м'яса.
Висновки вчених
Передача через заражену їжу не є основним шляхом зараження. Однак переміщення заражених предметів в регіон, де немає інфекцій, може потенційно спровокувати спалах.