Довгий термін зберігання обумовлений наявністю солі, яка виступає як консервант і стерилізацією, яка знищує більшість бактерій.
Читайте також: Дієтолог спростувала міф про розтягування шлунку
У будь-якому випадку завжди потрібно звертати увагу на термін придатності.
При виборі консервів поза домом, читайте склад. Ідеально, якщо там є лише самий продукт. Можуть бути сіль, спеції, іноді цукор.
ВООЗ рекомендує вживати не більше 1 чайної ложки солі або ж 5 грамів.
При виборі консервів поза домом – читайте склад
Звичайно, консервування продуктів не дозволяє зберегти всі вітаміни, але ви можете забезпечити різноманітність в раціоні і побалувати свої смакові рецептори.
Тому дієтолог радить:
- надавати перевагу свіжим продуктам, але консервовані також можуть бути в вашому раціоні;
- не солити додатково їжу, якщо вживаєте консерви. Зберігайте позицію здорового харчування протягом всього часу, контролюйте кількість солі і тоді періодично солені продукти в вашому раціоні не принесуть шкоди;
- розраховуйте порцію та враховуйте кількість солі, яка вказана на упаковці;
- при наявності серцево-судинних хвороб лікар може обмежити кількість солі. У такому випадку від консервів потрібно відмовитися.
Більше новин, що стосуються лікування, медицини, харчування, здорового способу життя та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.