Експерти ретельно вивчили 560 продуктів, які заявлені як альтернатива м'ясу, йдеться на сайті Інституту всесвітнього охорони здоров'я імені Джорджа.
Читайте також: Популярний замінник цукру призводить до раку
Найбільше солі міститься у рослинному беконі: 2 грами солі на 100 грамів продукту.
Далі йдуть вегетаріанський фалафель і ковбаси рослинного походження, вони містять 1,3 грама солі на 100 г продукту.
Вчені пояснюють, що під час виробництва замінники м'яса піддаються обробці, в результаті чого починають містити значну кількість солі. Надмірне вживання солі може збільшувати ризик гіпертензії і пов'язаних з нею небезпечних для життя серцево-судинних захворювань.
Це захворювання, при якому є стійке підвищення кров'яного тиску до величини 140/90 і вище. До артеріальної гіпертензії призводять такі хвороби, як атеросклероз, цукровий діабет, захворювання щитоподібної залози.
У рослинному беконі, сосисках, гамбургерах, а також у веганських пирогах може бути близько половини денної норми солі.
У веганських сосисках може бути половина денної норми солі
ВООЗ рекомендує вживати не більше 1 чайної ложки солі або ж 5 грамів.
В середньому, австралійці споживають разом з альтернативними продуктами втричі більше солі, ніж потрібно організму
Експерти порадили людям самостійно контролювати кількість солі в своєму раціоні. Вони також рекомендують надавати перевагу простішим рослинним альтернативам м'яса, таких як сир тофу, боби, сочевиця, а також свіжі овочі і гриби.
Більше новин, що стосуються лікування, медицини, харчування, здорового способу життя та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.