Про це пише "Сегодня".

За словами сомельє Євгена Колчанова, якісне вино не може бути дешевим. У дешевих винах зазвичай є більше цукру для приємного смаку і консерванти – для довшого зберігання напою.

Недобросовісні виробники додають ароматизатори хімічного складу, смакові добавки, можуть додавати спирт не виноградного походження, можливо, навіть технічний,
– пояснює Колчанов.

Вино, придбане за акційною пропозицією, є світлішим, ніж у пляшці. Смак алкоголю насиченіший, але у виготовленні напою використовувався виноматеріал неповного бродіння.

Читайте також: У Мінекономіки озвучили, на скільки може зрости ціна на алкоголь

Як зазначив імунолог Борис Скачко, штучні компоненти у вині, підсилені спиртом є "справжньою бомбою" для печінки і підшлункової. За словами лікаря, краще надавати перевагу сухим винам – у них немає цукру, отже – хоча б на один шкідливий компонент менше.

"У червоних винах найчастіше вживають барвник азерубін, а це канцероген, який може бути передумовою онкології – раку шлунка, стравоходу, порожнини рота", – застеріг медик.