Як виготовляють безалкогольне вино
Виготовлення безалкогольного вина схоже на виготовлення звичайного: використовують виноград, і вино так само проходить бродіння. Але перед розливом у пляшки його або пропускають через фільтр, який відокремлює спирт, або випаровують.
Читайте також: Ефективні способи, які допоможуть тримати імунітет в тонусі
Іноді під виглядом безалкогольного вина продають виноградний сік: на зовнішньому боці пляшки імітують написи, як на пляшці вина, щоб привернути увагу, а вже дрібним шрифтом пишуть, що це не вино.
Через те, що в напої все одно є етанол, його не рекомендують пити вагітним та дітям, бо для них немає безпечної дози алкоголю.
Користь безалкогольного вина
Існує кілька невеликих досліджень, які відзначають користь безалкогольного вина.
В одному з них 67 чоловіків із високим ризиком серцево-судинних захворювань розділили на три групи: перша щодня вживала звичайне вино, друга – безалкогольне, а третя – джин. Кожні чотири тижні вони змінювали напої.
Перед зміною дослідники вимірювали тиск учасників. У результаті виявилось, що безалкогольне вино знижує тиск. Автори дослідження припускають, що його можна використовувати для боротьби з гіпертензією.