Онколог-гематолог Тетяна Скрипець розповіла, в яких кількостях цукор може викликати рак.

Читайте також: Рослинні препарати заважають лікуванню раку

Кожна клітина тіла використовує глюкозу для отримання енергії. Ракові клітини використовують приблизно у 200 разів більше, ніж інші, тому їм потрібна величезна кількість цукру, щоб рости.

Цукор надходить не лише з солодощів, а й зі звичних харчових продуктів:

  1. У фруктах (фруктоза);
  2. В овочах (глюкоза);
  3. В молочних продуктах (лактоза);
  4. І також у вуглеводах: хліб, макарони та рис;


Цукор міститься не лише в десертах

А якщо повністю виключити ці продукти?

Поки немає достатніх доказів, що дієта з низьким вмістом цукру або вуглеводів знижує ризик розвитку раку. Так, є певні невеликі дослідження, але стовідсоткового підтверджених поки що немає.

Єдиним винятком є ​​рак стравоходу. Нещодавнє дослідження показує, що цукор і солодкі напої можуть підвищити ймовірність розвитку цього раку на 70% і більше.

Безліч експертів, враховуючи Американське онкологічне товариство, не вважають, що цукор викликає рак. На їхню думку, справжньою проблемою є ожиріння. Клінічно доведено, що надмірна вага або ожиріння може викликати щонайменше 13 видів раку.

Жирові клітини виділяють запальні білки – адіпокіни, які можуть пошкодити ДНК і викликати пухлини. Чим більше жирових клітин, тим більше адіпокіни.

Також лікарка додала, що інсулін теж може спровокувати розвиток деяких онкозахворювань.

Більше новин, що стосуються лікування, медицини, харчування, здорового способу життя та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.