Виробники запевняють, що органічний кокосовий пальмовий цукор краще, ніж звичайний цукор, тому що в ньому містяться корисні нутрієнти, у нього нижче глікемічний індекс і взагалі він органічний, повідомляє "Клуб доказової медицини".
Читайте також: Чому потрібно щодня вживати йодовану сіль: пояснення лікаря
Як добувають кокосовий цукор?
На квітці кокосової пальми робиться надріз і рідкий сік збирається в контейнери;
Сік нагрівають до тих пір, поки більша частина води не випарується;
Конечний продукт – коричневий і гранульований. Його колір подібний до коричневого цукру, але розмір часток зазвичай менший. Процес максимально натуральний, але чи так це важливо?
Чи справді корисний кокосовий цукор?
В кокосовому цукрі, на відміну від столового, дійсно є залізо, цинк, кальцій, поліфеноли і антиоксиданти, а також інулін, про що дуже люблять говорити виробники.
Але! Їх вміст настільки низький, що потрібно з'їсти дуже багато цукру, щоб отримати потрібну кількість цих речовин. Їх набагато більше в інших продуктах, які складають нормальний здоровий раціон людини. А багато цукру – це погано.
Глікемічний індекс (показник того, як швидко підвищується рівень цукру в крові після вживання продукту) звичайного цукру близько 60, кокосового цукру нижче – 54. Це незначуща різниця. Майте це на увазі, особливо якщо у вас цукровий діабет.
Висновок: якщо ви готові додати кілька ложок кокосового цукру в каву замість однієї, тому що цей він корисніший – не робіть цього. Ніякі переваги кокосового цукру не можуть виправдати підвищений вміст цукру в їжі.
Більше новин, що стосуються лікування, медицини, харчування, здорового способу життя та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.