Як виглядає ранкова кава в різних країнах світу
Ранок мільйонів людей по всьому світу починається з чашки кави, що бадьорить. І в кожній країні свої секрети його приготування.
Яєчна кава (В'єтнам)
Так, у В'єтнам п'ють каву, в основі якій – яєчний жовток, згущене молоко, цукор і гаряча кава, пише портал "Навколо нас".
Лапландська кава (Фінляндія)
У чашку спочатку кладеться лапландський сир, потім заливається кава.
Еспересо по-римськи (Італія)
Еспресо зі шматочком лимона, при чому перед вживанням лимон треба "розплющити" ложечкою об стінки або дно чашки.
Лагріма (Аргентина)
У молочну піну додається лише пара крапель міцної кави. Простіше кажучи, це скоріше молоко з кавою.
Бондон (Іспанія)
Це еспресо зі згущеним молоком. А якщо змішати половину звичайного молока з половиною згущеного молока, вийде leche y leche.
Кава зі спеціями (Марокко)
Суміш спецій із насіння кунжуту, чорного перцю і мускатного горіха з кавовими бобами перемелюється і виходить дійсно сильний напій.
Кава з чаєм (Гонконг)
Мікс з кави і чаю з молоком вражає з першого ковтка. Знадобиться 4 пакетики чорного чаю, перець, згущене молоко і 2 шота кави.
Фраппе (Греція)
Кава, морозиво, згущене молоко і крижана вода – ось інгредієнти смачного frappе.
Фарисей (Німеччина)
Цей напій винайшли у Німеччині для того, щоб маскувати наявність алкоголю на сімейних урочистостях: під рясним шапкою зі збитих вершків "ховається" пристойна порція рому в каві.
Кава з часником і медом (Туреччина)
Популярний напій в Туреччині. Ця кава ще називається "Рецепт старого мавра".
Читайте також: Вчені запевняють – кава лікує печінку