Результати дослідження опублікували на порталі MedicalXpress.
Читайте також: Вчені назвали спосіб прискорити метаболізм
Відомо, що мікрофлора кишківника відіграє ключову роль у здоров'ї людини, а її склад залежить від раціону харчування. Раніше вчені вважали, що всмоктування вуглеводів відбувається тільки в тонкому кишківнику, а цукор ніколи не досягає товстого кишківника.
Вчені заявили про небезпеку цукру
Та дослідження американських вчених показує, що цукор може впливати на мікрофлору, змінюючи її видовий склад.
Дослідники вивчили вплив дієти з високим вмістом глюкози й фруктози на вміст корисної бактерії Bacteroides thetaiotaomicron в організмі мишей. Експеримент показав, що сахароза, яка складається з глюкози і фруктози, блокує вироблення білка Roc (regulator of colonization), який необхідний для колонізації бактерії.
Вчені створили штам бактерій, у яких активність білка не пригнічує, і ці мікроорганізми отримали перевагу в розмноженні при дієті з високим вмістом вуглеводів
Висновок вчених: цукор блокує активність білка, який необхідний для розмноження кишкової мікрофлори.
Цукор змінює видовий склад мікрофлори
Більше новин, що стосуються лікування, медицини, харчування, здорового способу життя та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.