Особливий шоколад радять куштувати при звичайній кімнатній температурі (22-24 градуси) в помірно освітленому, сухому місці.
Найкращий варіант - утримувати шоколад у роті якнайдовше і не жувати. Так можна вберегти себе від переїдання і по-справжньому відкрити для себе смак шоколаду.
Аби сформувати правильне ставлення до шоколаду, потрібно вивчити історію торгової марки. В такому випадку спрацьовує ефект самонавіювання. Людина, до прикладу, може уявити, що ці какао-боби з приватної ферми збирала літня пара у Венесуелі.
Читайте також: Покращити роботу мозку допоможуть звичайні йогурти
Взимку експерти рекомендують використовувати в якості начинки до шоколаду горіхи і наповнювачі типу "трюфель". Такі складові заспокоюють і допомагають зігрітися. Влітку краще використовувати більш "легкі" варіанти: яблучний джем, курагу.