Літр нефільтрованого пива вдесятеро корисніший за літр молока – доведено вченими з Мюнхенського інституту.

Пиво ще й менш калорійне, скажімо, за таку популярну нині кока-колу, яблучний сік чи те ж таки молоко. Ячмінний солод, з якого варять бурштиновий напій, багатий на вуглеводи, білки, поживні мінерали. Пиво у значній кількості містить вітаміни "В", біотин, глюкозу, потрібні організму кислоти.

Помірне вживання хмільного напою покращує травлення та знижує ризик розвитку ішемічної хвороби серця. Проведені вченими досліди засвідчили, що люди, які споживають пиво в розумній кількості, живуть у середньому на 3 роки довше. Пивні дріжджі широко використовують у медицині – у лікуванні недокрів’я, гастриту, нервових захворювань, і косметології – для усунення вугрів та відновлення волосся й нігтів.

Розпивання пива позитивно впливає на емоції людини. Мінохорони здоров’я Швеції навіть внесло його до списку антидепресантів. Тож не дивно, що коли компанія збирається за пивом, там, зазвичай, панує дружня й весела атмосфера, бо пиво робить диво.

Читайте також: Калуські бровари: історія однієї з найстаріших пивоварень України