Ґрунтуючись на дослідженнях провідних дієтологів, видання New York Post опублікувало список продуктів, які здатні викликати у людини негативний настрій.

Цукор

Колумбійські вчені дійшли до висновку, що чим вищий рівень цукру в крові, тим вищий ризик виникнення депресії і апатії. Одне з досліджень в області психіатрії говорить про те, що у людей з депресією на 30 відсотків вище ризик запалення головного мозку.

Штучні цукрозамінники

Вчені з Північно-західного університету в Огайо взялися за вивчення впливу аспартама на людей з депресією. Під час дослідження з'ясувалося, що цей цукрозамінник настільки погіршив психологічний стан людей, що деякі з них стали замислюватися про суїцид. Також аспартам значно знижує вироблення серотоніну — гормону щастя.

Транс-жири

За даними дослідження, опублікованyого в журналі PLoS ONE, транс-жири у великих кількостях збільшують ризик виникнення депресії на 48%.

Оброблені продукти, напівфабрикати

Британські дослідження показали, що часте вживання подібних продуктів харчування значно підвищує ризик виникнення депресії. У таких продуктах містяться і цукрозамінники, і транс-жири та інші шкідливі компоненти, які негативним чином впливають на емоційний стан людини.

Читайте також: Що треба їсти, аби не старіти