Відповідне дослідження опубліковане на сторінках журналу American Journal of Clinical Nutrition.

Ендокринологи з університету Баффало провели дослідження, в якому взяли участь 30 осіб 20-40 років.

Усі учасники поснідали сендвічем з шинкою, картоплею й омлетом. Перша група запивала їжу солодкою водою, друга - звичайною водою, а третя пила апельсиновий сік.

Після сніданку добровольці здавали кров на аналіз через кожні 1, 3 і 5 годин. Як з’ясувалося, у крові тих, хто пив сік, було найменше глюкози і найбільше речовин, які відповідають за імунітет.

Медики дійшли висновку, що свіжо вичавлений апельсиновий сік є оптимальним напоєм на сніданок. Адже сік апельсина має здатність знижувати ризик виникнення хвороб серця і судин, нормалізує обмін речовин, зменшує ймовірність розвитку діабету і ожиріння.

Апельсиновий сік також бореться з вільними радикалами і нейтралізує запальні процеси.

До слова, американські науковці з університету Пенсільванії дійшли висновку, що викурена вранці сигарета є найнебезпечнішою.