"Приймайте їжу 4-5 разів на день невеликими порціями, виключіть або значно обмежте вживання продуктів, що сприяють порушенню секреторної і рухової функцій органів травлення До них відносяться спеції, маринади, копченості, тваринні жири", – розповіла лікар-гастроентеролог, кандидат медичних наук Лейла Болатчиєва.
За її словами, варто після застіль вживати менше калорій: менше жиру і цукру – і розвантаження прийде саме собою.
Також лікарі кажуть про постійну рухову активність: користуватися сходами замість ліфта, а по дорозі на роботу, в гості або в магазин ходити пішки, на день – хвилин 30-40.
До слова, поза законом у Євросоюзі опинилося вихваляння непідтвердженої корисності продуктів та напоїв. Відтак з ефіру виробникам доведеться прибрати гасла про йогурти, що зміцнюють імунну систему, чи шоколадні батончики, які стимулюють зростання.