Люди, які щодня випивають не більше 5 чашок кави, рідше помирають від серцево-судинних захворювань, діабету 2 типу та неврологічних захворювань. Також ці люди менш схильні до суїциду.

Для того, щоб виявити цей взаємозв'язок, автори проаналізували дані про 208 000 людей. Спостереження тривали протягом 30 років, під час яких кожні 4 роки учасники дослідження заповнювали спеціальні анкети, відповідаючи на запитання про свій раціон.

Для здоров'я однаково корисні як кава з кофеїном, так і декофеїнізований напій. Автори вважають, що позитивний ефект пов'язаний не з кофеїном, а з іншими біоактивними речовинами, що містяться в зернах кави. Вони знижують резистентність до інсуліну та рівень запалення в організмі.

Читайте також: 5 секретів, як підтримувати мозок у тонусі