"Для того, щоб уберегти себе від кишкових отруєнь та токсикоінфекцій, потрібно дотримуватися певних правил безпечного харчування", - сказав головний позаштатний дієтолог Міністерства охорони здоров'я України Олег Швець.

Медик наголосив на необхідності забезпечити чистоту всього, що має відношення до їжі і напоїв, починаючи з рук і закінчуючи кухонним обладнанням.

Крім того, важливо створити відповідні умови зберігання продуктів, ретельно розділяти готові продукти харчування від сирих, уберегти їжу від впливу комах і гризунів, ретельно обробляти страви з м'яса і риби, вживати лише свіжі, без ознак зіпсованості фрукти, овочі та молочні продукти, не купувати продукти харчування і готову їжу в місцях стихійної торгівлі.

Лікар також радить пити влітку багато рідини, не менше 2-3 л рідини на добу, а також обережно вживати спиртні напої.