Зранку після Нового року від похмілля врятує спаржа
31 грудня 2012,
06:23
Читать новость на русском
Джерело:
zdr.ruНауковці з Національного університету Чеджу у Південній Кореї виявили, що спаржа допомагає покращити стан при похміллі.
Як виявилося, її пагони і листя захищають клітини печінки від токсинів і полегшують симптоми алкогольного похмілля.
"Клітинна токсичність була значно зменшена після впливу екстракту листя спаржі. Результати нашого дослідження показують, що біологічні функції спаржі можуть позитивно впливати на позбавлення від похмілля і захист клітин печінки", - йдеться у висновку вчених.
Дослідники вважають, що такі властивості спаржа має через великий вміст амінокислот і мінеральних речовин.
До слова, європейці почали споживати менше шампанського.