Зранку після Нового року від похмілля врятує спаржа
Джерело:
zdr.ruНауковці з Національного університету Чеджу у Південній Кореї виявили, що спаржа допомагає покращити стан при похміллі.
Як виявилося, її пагони і листя захищають клітини печінки від токсинів і полегшують симптоми алкогольного похмілля.
"Клітинна токсичність була значно зменшена після впливу екстракту листя спаржі. Результати нашого дослідження показують, що біологічні функції спаржі можуть позитивно впливати на позбавлення від похмілля і захист клітин печінки", - йдеться у висновку вчених.
Дослідники вважають, що такі властивості спаржа має через великий вміст амінокислот і мінеральних речовин.
До слова, європейці почали споживати менше шампанського.
Важливо! Цей матеріал має винятково інформаційний характер і не може бути основою для встановлення діагнозу або медичних висновків. Публікації на сайті засновані на останніх актуальних і науково обґрунтованих дослідженнях у сфері медицини. Якщо Вас турбують проблеми зі здоровʼям, обов’язково зверніться до лікаря.