З похмілля лікарі радять випити 5 горняток кави

20 травня 2013, 22:40
Читать новость на русском

Джерело:

novostiua.net

Фінські фахівці університету в Тампере дійшли висновку, що після бурхливої ночі з алкогольними напоями вберегтися від інтоксикації допоможе 5 і більше горняток кави.

Дослідники з’ясували, що кава, яка постійно надходить в організм в два рази знижує шкідливий вплив алкоголю.

Понад 5 порцій кави у день знижують рівень ферменту, який ушкоджує печінку, що призводить до серцевих недуг, а також розвитку діабету. Фермент GGT, що виділяється під час сильних пиятик, призводить до ряду захворювань.

Вчені протягом 10 років спостерігали за 19 000 людей. Їх опитували щодо споживання кави і алкоголю, а також вимірювали рівень ферменту.

Як з’ясувалося, 280 г етанолу (7 пляшок вина), призводить до збільшення GGT в три рази. Якщо наступного дня випити 5 порцій кави, то ризик захворювань знижується на 50%.

Нагадаємо, за словами головного нарколога МОЗу Анатолія Вієвського, кожного року українці вживають до 12 літрів умовно чистого алкоголю на душу населення, з них більше 7 літрів – міцні алкогольні напої.