В Україні стали частіше підробляти масло
Під виглядом вершкового масла, українцям усе частіше продають зовсім не його. Вершків там немає, лише пальмова чи кокосова олія, маргарини та інші домішки.
Працівники центру споживчих експертиз "Тест" перевірили продукцію десяти українських виробників і одного закордонного. Лише в чотирьох випадках те, що тестували, й справді було маслом, без усіляких домішок.
Найменше зауважень до великих виробників. А от малі підприємства часто економлять на інгредієнтах. Експерти насамперед радять дивитись на ціну — справжнє масло не може бути надто дешевим. А ще закликають уважно читати склад продукту.
Масло дуже чутливе до температури. Якщо у вас масло м'яке і при кімнатній температурі, і в холодильнику, і в морозильній камері — це повинно насторожити, бо найчастіше так "поводиться" саме фальсифікований продукт,
— сказала керівник відділу тестувань Центру експертиз "Тест" Ніна Кільдій.
Читайте також: Що не можна робити відразу після їжі