ТОП-18 продуктів для довголіття

16 вересня 2015, 06:03
Читать новость на русском

Вчені переконують, що харчування відіграє неабияку роль в тривалості життя людини. Вони визначили перелік продуктів, завдяки яким люди можуть жити довше.

Ґрунтуючись на результатах досліджень фахівців на тему здорового харчування і його впливу на довголіття людини, видання Time склало рейтинг, у який увійшли 18 кращих продуктів.

Броколі є потужним імуностимулюючим і антираковим продуктом, який запобігає розвитку виразки шлунка.

Регулярне вживання лосося, а також іншої риби, багатої на омега-3 кислоти, дозволить знизити ризик хвороб серцево-судинної системи.

Вода допоможе уникнути утворення тромбів, а також дозволить почувати себе молодим і повним енергії.

Ягоди, включаючи полуницю, чорницю та малину, володіють потужними антиоксидантними властивостями, які допоможуть запобігти розвитку різних серйозних захворювань, що загрожують життю людини.

Часник очищає організм від токсичних речовин, а також підвищує імунітет.

Оливкова олія захищає серце і кровоносні судини, а також є профілактикою раку — крім того, вживання оливкової олії позитивно впливає на стан здоров'я шкіри.

Китайська капуста здатна допомогти жінкам з раком грудей продовжити життя. Зокрема, вчені встановили, що у тих жінок, які дотримувалися дієти з високим вмістом овочів сімейства хрестоцвітних, таких, як китайська капуста, значно знижувався ризик смерті і рецидиву.

Читайте також: ТОП-7 продуктів, які викликають передчасне старіння

Авокадо володіє безліччю корисних властивостей, серед яких не тільки нормалізація кровообігу, але і зниження рівня холестерину. Зокрема, вчені рекомендують з'їдати щонайменше половину плоду авокадо в день для зниження загального рівня холестерину на 8%.

Помідори містять лікопін — а це потужний антиоксидант для запобігання раку і боротьби зі зморшками і старінням шкіри.

Квасоля є джерелом білка з низьким вмістом жиру та високим вмістом клітковини і антиоксидантів, а також необхідних вітамінів і мінералів. Наукові дослідження показали, що квасоля здатна захистити від раку молочної залози і передміхурової залози.

Продукти з цільного зерна захистять від раку і хвороб серця. Дослідження, в якому взяли участь більше 40 тисяч жінок, показало, що ті, хто регулярно вживав багато продуктів з цільного зерна, на 31% менш схильні до ризику смерті від раку або серцево-судинних захворювань.

Вчені досі ведуть суперечки на тему користі і шкоди червоного вина та алкоголю в цілому. Однак, наукові дослідження доводять, що невелика кількість червоного вина в кінці напруженого робочого дня сприяє зниженню рівня стресу, і сприятливо позначається на стані здоров'я людини.

Дослідження показало, що люди середнього віку, які вживали в їжу щонайменше одну чашку зелені в день, в два рази рідше помирали впродовж наступних чотирьох років, ніж ті, хто не вживав зелень.

Зелений чай не лише знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань, але і деяких видів раку.

Кава знижує ризик розвитку хвороби Альцгеймера і Паркінсона, а також робить позитивний вплив на тривалість життя людини.

Темний шоколад, згідно з дослідженням гарвардських вчених, продовжує життя.

Горіхи багаті поживними речовинами: вони містять корисні жири, вітаміни, мінерали та білки, які підтримують ефективну роботу мозку і нормальне функціонування серцево-судинної системи.

Червона капуста має позитивний вплив на роботу головного мозку і захищає від деяких видів раку.