Сосиски, бекон та шинка містять речовини, що викликають рак. До такого висновку прийшли фахівці Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), пише Business Insider.
Перероблене м'ясо наряду з цигарками визнане головними збудниками раку. Концентрація канцерогенів у цих продуктах не менша, ніж в азбесті або миш'яку, кажуть експерти ВООЗ.
Близько 50 грам переробленого м'яса на день або близько двох шматочків бекону збільшують ризик розвитку онкологічних захворювань кишечника на 18%.
Свіже м'ясо також є канцерогеном, і воно лише трохи менш небезпечне, ніж консерви, вважають в ВООЗ.
Однак експерти відзначають, що м'ясо одночасно є корисним для здоров'я людини.
М'ясо обробляється, щоб збільшити термін його придатності або підсилити його смак. Його коптять, консервують, солять або додають консерванти. У ВООЗ відзначають, що саме це і може збільшувати ризик розвитку раку.
Головна порада лікарів – їсти шинку, салямі або сосиски якомога рідше. Щодо простої яловичини, свинини і баранини рекомендовано споживати не більше 500 г на тиждень. Краще замінити ці продукти рибою та бобовими.
Читайте також: 10 продуктів, які врятують від раку грудей